Tillväxtverket
En grupp människor tesat virtual reality-utrustning

Kulturella och kreativa näringar

Här hittar du statistik om kulturella och kreativa näringar i Sverige.

Kulturella och kreativa näringar består av företag med kulturskapande eller kreativa processer som sin affärsidé eller som sin råvara. Det finns också företag som bygger vidare på andras skapande, exempelvis genom distribution och handel eller genom utveckling av digitala tjänster med kulturellt innehåll.

Kreametern - Statistik

Om du klickar på Kreametern - Statistik i vänstermenyn kan du ta del av statistik om de kulturella och kreativa näringarna i Sverige. Läs mer om statistiken och om mätmetoder och definitioner i rapporten Kreametern - metodrapport Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster.. Rapporten är en guide till svensk statistik för kulturella och kreativa näringar.

Kreametern - Analys

Om du klickar på Kreametern – Analys i menyn kan du ta del av analyser av kulturella och kreativa sektorns ekonomiska utveckling 2010–2016. Läs mer i rapporten Kreametern – analysrapport #1. Pdf, 4.6 MB, öppnas i nytt fönster.

Annan fakta och kunskap

Ge plats på scen! Kulturföretagen vill växa (Temarapport ur Företagens villkor och verklighet 2017)

Baserat på Tillväxtverkets undersökning Företagens villkor och verklighet 2014 har vi tidigare skrivit en rapport och två artiklar om kulturella och kreativa näringar i Sverige:

Förutsättningar för kulturella och kreativa företag (Temarapport baserad på resultat från Tillväxtverkets undersökning Företagens villkor och verklighet 2014)