Projektbudgetintervall: 0 – 100 000 000 kr
Programområde: Inga programområden valda, visar alla.
Projektportfölj: Inga projektportföljer valda, visar alla.
Investeringsprioritering: Inga prioriteringar valda, visar alla.
Nedanför listas de projekt som matchar din sökning på kartan. I Din sökning framgår ditt urval som du enkelt kan justera genom att klicka på Ändra. Om du inte har gjort en sökning är alla projekten listade.
Här hittar du också Exportera som Excel, en funktion som ger dig möjligheten att ladda ned data till Excel för de projekt som matchar din sökning. Hitta kontaktlista, budget, aktörer och mer till de projekt du vill veta mer om.
I rulllistan nedanför kan du välja data att ladda ned till Excel för projekt som passar in på din sökning.
I Halland har tre barriärer för fortsatt tillväxt identifierats; infrastruktur, boende och välutbildad arbetskraft. En naturlig samlingspunkt för …
Cirkular Hub är en fysisk miljö och resurs för små och medelstora företag som vill ställa om till cirkulär ekonomi, möta nya kundbehov och nå ökad …
Projektet Cirkulära Västmanland 1.0 har som målsättning att cirkulär ekonomi ska vara en av de viktigaste hållbarhetsaspekterna i Västmanland. Därför …
Det övergripande syftet med projektet är att stödja företagens övergång till en koldioxidsnål ekonomi. Projektet vill bidra till att hållbarhet och …
I projektet Hållbart värdeskapande genom cirkulära affärsmodeller utforskar Region Gävleborg, Högskolan i Gävle, RISE och Triple Steelixhur cirkulära …
För att skala upp och kommersialisera idéer där lignin ingår som en komponent, erbjuder LignoCity en snabb väg från idé till kommersialisering. Delvis …
Projektet Minskad klimatpåverkan från plast inom kommunal verksamhet vill minska klimatpåverkan från fossilbaserade plastprodukter genom att ställa …
Länsstyrelsen i Östergötlands län driver projektet Regional plattform för strategiskt energi- och klimatarbete. Målsättningen är att strategin ska …
Projektet Trähusambassadörer genomförs för att stärka kapaciteten för trähusbyggande inom halländska bolag i byggsektorns hela värdekedja. …
I Bergslagen är framställning av stål och andra metaller en viktig del av näringslivet. Ett arbete med förbättrad kylteknik i tillverkningsprocessen …
Projektet Arena för Grön Tillväxt är ett innovationskluster för gröna näringar i Halland som stöttar och hjälper företag att genomföra nya spännande …
Smarta fastigheter, effektiva VA-pumpsystem och en energiturné för att fånga upp landsbygdens önskemål är några viktiga satsningar inom projektet DRIV …
Energiteknik är ett av Högskolan Dalarnas starkaste forskningsområden. På Energikompetenscentrum ska regionens små och medelstora företag inom …
Satsningen BioFuelS adresserar både skogsbranschen i Värmland och miljömässiga utmaningar inom transporter. Biomaterial för användning i energi- och …
Behovet av förnybar energi, energieffektiviserande system och innovationer/produkter finns i hela världen och är en viktig del i en koldioxidsnål …
Linjär ekonomi, det vill säga producera, förbruka och kasta, är idag den rådande normen i näringslivet. För att möta den ökade förbrukningen av …
I Norra Mellansverige finns goda förutsättningar för att utvinna koldioxidfri energi från småskalig vattenkraft. Målet för Innovation vattenkraft 2.0 …
Med Match vill Västsvenska Kemi- och Materialklustret få fart på den industriella omställningen till ett fossiloberoende samhälle. Biobaserade …
Hur utvecklar de företag, som deltar i Energimyndighetens insatser för energieffektivisering, sin kunskap och sin förmåga att energieffektivisera? …
Med hjälp av tillämpad tjänsteforskning ska projektet ReKo utveckla innovationsgraden hos små och medelstora företag i Värmland. En av projektets …
Stadslandet Göteborg ska utveckla test- och demonstrationsmiljöer i Göteborgs Stad och på så sätt skapa förutsättningar för grön innovation och grön …
Den svenska stålindustrin är bland de ledande i världen vad avser kvalificerade specialstål. Men industrin i Bergslagen hotas av tillverkare i …
Den 22 juni 2016 invigdes världens första elväg för fossilfri lastbilstrafik på E16 utanför Sandviken. Intresset för det unika projektet är stort både …
Global omställning till hållbar bioekonomi kräver bland annat att nya koldioxidsnåla, hållbara material kommer ut på marknaden. Men det finns …
Projektet Cirkulära Skåne vill ta ett helhetsgrepp kring cirkulär ekonomi genom att skapa förutsättningar för en cirkulär omställning och på detta …
Projektet DORIS - DOktorand för Resurseffektivitet I Samhällsbyggandet ska utveckla, pröva och utvärdera ett nytt arbetssätt för resurseffektiva …
Projektet Energieffektiv och flexibel ventilation vid Sundsvalls sjukhus ska lyfta fram stöd för övergången till en koldioxidsnål ekonomi genom …
Energieffektivisering är ett viktigt teknikområde för att klara klimatmålet på 100 procent förnybar elproduktion. Det bidrar också till att minska …
Bostäder och service stod 2017 för närmare 40 procent av Sveriges totala energianvändning. Det innebär stora möjligheter för att fortsätta arbetet med …
Projektet Energisamverkan Blekinge bygger en plattform med inriktning på hållbara och koldioxidsnåla byggnader, samt byggnadens roll i energisystemet. …
Just nu är byggindustrin stark. Det ökande antalet äldre i Dalarna gör att behovet av nya bostäder ökar. Mer specifikt ökar träbyggandet, vilket …
Projektet Resurseffektiva och framtidssäkra byggnader i Östra Mellansverige ska jobba med hållbarhetsfrågor ur ett brett perspektiv genom en mer …
Med siktet inställt på en mer koldioxidsnål ekonomi ska projekt STRATUS arbeta fram individuella handlingsplaner för tolv kommuner i Norrbotten. Målet …
Projektet ECOFAST – energieffektivisering i fastigheter ska utveckla och demonstrera innovativa teknologier med digitala systemlösningar för …
Genom förstudien Energieffektiva kommunala fastigheter i Skåne – från energislöseri till värdeskapande kapitalkostnader ska kommuner få stöd med att …
Hösten 2016 byggs en öppen infrastruktur för högupplösta data inom solel – Energiportal ÖMS. Testbädden ska vara tillgänglig för fastighets‐ och …
Geoenergi är en teknologi i snabb utveckling. Den vanligaste formen av geoenergi i Sverige är bergvärme. Men åldrande borrhål och mer effektiva …
FÖRSTUDIEPROJEKT LEK3: Energieffektivisering i fastigheter har som övergripande mål att bidra till en ur energisynpunkt mer hållbar användning av …
En satsning på energieffektivisering skulle kunna ge Sverige flera positiva effekter, bland annat nya exportmarknader och en möjlighet att exportera …
Såväl nationellt som regionalt finns ambitioner att fram till år 2050 halvera energianvändningen i bebyggelsen. För att lyckas måste nya byggnader …
KTH, Sustainable Innovations, IVL och Länsstyrelsen har fått 30 miljoner kronor i stöd från EU:s regionalfond för att växla upp Stockholmsregionens …
Geotermisk energi kan vara en viktig beståndsdel för att uppnå regeringens vision att Sverige inte ska ha några nettoutsläpp av växthusgaser år 2050. …
Projektet Hållbar Region – samverkan för en konkurrensstark och koldioxidsnål region vill visa på nyttorna med att energibolag och fastighetsbolag …
För projektet Hållbara tillsammans är drivkraften utveckling av nya kunskapsmetoder för nyanlända; om hur vatten, sophämtning och el kan brukas mer …
Fastighetsnätverk och avtal mellan energibolag och fastighetsägare kan vara ett sätt att främja energieffektivisering. Ett djupare samarbete mellan …
Genom projekt LEK3 – Hållbar fastighetsanvändning genom samverkan vill Energikontor Norr få fastighetsägare, driftspersonal, förvaltare, …
Nyligen tecknade tre kommunala fastighetsbolag i Uppsala ett samarbetsavtal med stiftelsen STUNS för att bedriva testbäddsverksamhet inom …
Kommuner kan minska sitt klimatavtryck genom att bygga om förskolor till plusenergihus. För att motivera den extra kostnaden skulle förskolan också …
Hösten 2016 får Fastighetsnätverket i Örebro en nystart genom det nya projektet Samverkan för hållbara byggnader i en koldioxidsnål ekonomi. Målet är …
Klimatmontrar, ledbelysning och ”finurliga” ventilationslösningar. Det är några förslag efter tre skånemuseers inventering av lösningar för att spara …
Har ditt företag en energianvändning under 300 MWh? Då kommer du att kunna få hjälp via projektet Coacher för Energi- och Klimat. Coacher kommer att …
Projektet Den koldioxidsnåla platsen 2.0 vill öka kunskapen om cirkulär ekonomi hos näringslivet. Den offentliga sektorn kommer att få fler verktyg …
Projektet Energicentrum - en dynamisk mötesplats för innovation, kompetensförsörjning och regional utveckling ska skapa en dynamisk mötesplats för …
Projektet är en del av Energimyndighetens samlade satsning av projekt inom Nationella regionalfondsprogrammet. Syftet med programmet är att projekten …
Projektet Energitjänster syftar till att ta fram kunskap och arbeta med att stimulera utveckling av energitjänster som är anpassade efter små och …
Det finns idag ett stort behov av att utveckla hållbara, koldioxidneutrala industrimiljöer. Det kan bidra till ökad attraktionskraft, stärkt …
Det råder bristfällig kunskap om hur beslutsunderlag för energiinvesteringar i svensk industri ser ut. Studier visar att dessa investeringar inte …
Svenska regionala flygplatser AB (SRF AB), är ett bolag som ägs av 33 kommunala och regionala flygplatser över hela Sverige. I projektet Grön …
Hur kan fler företag spara energi på ett enklare sätt? Via projektet Incitament för energieffektivisering kombineras den redan befintliga …
Projektet KTP Energi 2.0 kommer i tätt samarbete med tidigare projekt utveckla arbetet med att skapa samverkansformer som underlättar …
Projektet KTP Energi Sverige hjälper små och medelstora företag att stärka sin kompetens att driva företag och att skapa tillväxt på ett hållbart sätt …
Projektet Konkurrenskraft 2030 har genom tidigare studier sett ett behov av stöd hos mindre företag för att öka takten på hållbarhetsarbetet. …
Projektet Nätbaserat lärande för energieffektivisering i små och medelstora företag ska utveckla ett verktyg för nätbaserat lärande för …
Energieffektivisering är idag en viktig fråga som kräver kunskap, information och utveckling av nya tekniska lösningar och produkter. Små och …
Projektet Teknikutveckling och innovation ska möjliggöra att fler företag genomför effektiviseringsåtgärder. Små och medelstora företag kan få upp …
Förstudien Cirkulär ekonomi genom industriell samverkan syftar till att se över hur kommuner kan öka sin resurseffektivitet, gärna på ett sätt som …
Användningen av jordens bioråvara måste bli resurseffektiv för att vi i framtiden ska kunna använda den till att ersätta fossilbaserade material. …
I projektet Energieffektiva företag hjälper energikontoren små och medelstora företag i Östra Mellansverige att spara energi. Vanligen kan företagen …
Många delar av livsmedelsframställningen innebär utsläpp av växthusgaser i atmosfären. I förstudien Energieffektivisering genom att korta …
Projektet Energilösningar i Världsklass ska skapa en nod för utveckling av energilösningar i Östra Mellansverige. …
Forskning, samverkan och innovation är i fokus för projektet Energiriket i Östra Mellansverige. Målet är att små och medelstora företag i regionen ska …
Öka ditt företags energikompetens, få expertrådgivning och utbyt erfarenheter med andra företag. Ta nästa steg i energiarbetet och lär tillsammans med …
Förbättrad energieffektivitet stödjer Gävleborgs läns små och medelstora företag att bli mer konkurrenskraftiga. Samtidigt bidrar projektet till att …
Projektet Energitjänster syftar till att ta fram kunskap och arbeta med att stimulera utveckling av energitjänster som är anpassade efter små och …
Förstudien Grönt driv är guld värt har som mål att undersöka förutsättningar för ett samverkansprojekt samt definiera lämpliga projektmål för ett …
Förstudieprojektet Energiekonomi ska undersöka om det går att lyfta fram och sprida ny kunskap och minska hindren för en lönsam energieffektivisering …
Små och medelstora företag har stora möjligheter att energieffektivisera. Möjlighet för energieffektivisering finns inom alla branscher och sektorer, …
Ett kunskapsutbyte mellan akademi och näringsliv, enligt engelsk modell, ska få fler små och medelstora företag i Dalarna och Gävleborg att bli mer …
I Östra Mellansverige finns en stor kompetens inom energiområdet exempelvis genom flera framstående företag som säljer energirelaterade varor och …
Projektet Klimatdriven företagsutveckling ska inspirera företag att genomföra konkreta förändringar som minskar klimatutsläppen, men också gynna …
Förstudieprojektet Miljökollen för småföretag ska kartlägga hur miljö- och energiarbetet ser ut i företag med 1–10 anställda. Syftet är att ta fram en …
Vill du arbeta mer effektivt med att minska energianvändningen i ditt företag? Och därmed minska kostnaderna för energi? De regionala noderna …
Smart energi Skåne samlar 20 skånska företag med energiintensiv produktion som vill reducera sin energianvändning och gå över till förnyelsebara …
Projektet VäxtHus kombinerar miljö- och affärstänkandet. Syftet är att skapa tillväxt genom att hjälpa företag att implementera en hållbar strategi …
Dalarnas län har en regional energi- och klimatstrategi där målet är att sektorerna industri och service ska effektivisera sin energianvändning med 25 …
Genom ramprojektet Energieffektiva företag-Jämtland Härjedalen, så finns det en möjlighet för små och medelstora företag i Jämtland Härjedalen att …
Projektet Miljödriven tillväxt i Värmland vill få företag att investera i en mer koldioxidsnål produktion, produkter eller i affärsmodeller som …
För att ge näringslivet i Gävleborg ett stöd för att öka omställningstakten till en grön, hållbar ekonomi görs nu en satsning inom företagsstöd genom …
Vill ditt företag arbeta mer effektivt med att minska företagets energianvändning? Och minska kostnaderna för energi? Då ska du börja med att göra en …
Svensk industri använder mer el jämfört med industrier i andra europeiska länder. En förklaring till den höga elanvändningen är det historiskt låga …
Vill du jobba mer systematiskt med energifrågan? Vill du utveckla befintliga tekniker och processer i verksamheten och behöver förbereda investeringar …
Gävleborgs län har ett flertal större industrier såsom massabruk, stålverk och verkstadsindustrier som har hög energianvändning. Det bidrar till att …
Projektet Värmländska företag satsar på energi, klimat och miljö erbjuder stöd till värmländska små och medelstora företag för att få dessa att …
Projektet Elbilslandet Syd vill öka andelen fossilfria fordon samt underlätta användandet av bland annat elbilar, både för privatpersoner och företag. …
Projektet Energiomställning i åkerier och bussbolag erbjuder stöd till transportföretag för att de ska kunna reducera sin bränsleanvändning och minska …
I Jönköpings län står transporter för 33 procent av energianvändningen och är länets största utsläppskälla av växthusgaser. Än finns inga tillräckligt …
Projektet Fossilbränslefria kommuner i Skåne 2.0 ska ge sju kommuner i Skåne verktyg för att minska sin fossila energianvändning och klimatpåverkan. …
Projektet Fossilfria transporter i Uppsala län 2.0 ska ställa om fordonsparkerna i Uppsala till förnybara alternativ. Insatserna kommer att innefatta …
För projektet Fossilfria transporter i norr finns ett övergripande mål att Västerbotten ska nå en fossilfri fordonsflotta. För att uppnå det behöver …
I Östra Mellansverige vill projektet Fossilfritt 2030 – Rena resan påverka invånarnas beteenden och attityder kring resande. Detta som ett sätt att …
Genom att skapa och förstärka samverkansplattformar vill projektet Förnybart i tanken stärka klimatarbetet i Jämtlands och Västernorrlands län. Detta …
Genomförbarhetsstudie av elvägspilot E22 vill minska behovet av fossilt bränsle med 70 procent till år 2030. Projektet förväntas resultera i ett …
Projektet HAR arbetar med kombinerad mobilitet för att underlätta för resenärer att välja bästa möjliga färdsätt för att öka andelen hållbara arbets- …
Projektet Hela RESAN - regionalt stöd för hållbart resande i ett expansivt Jönköpings län ska utveckla, erbjuda och stötta implementering av …
Projektet Hållbar mobilitet i gröna Kronoberg ska ta ett samlat grepp för att minska koldioxidutsläpp kopplade till resor till och från privata och …
Hållbar kollektivtrafikupphandling i Blekinge ska ta fram kunskapsunderlag som baseras på både forskning och praktiska erfarenheter för att nå en …
Det finns ett nationellt mål om att minska transportsektorns klimatpåverkan med 70 procent till år 2030. För att Gotland ska uppnå det målet kommer …
Kalmar kommun står inför en stor utmaning år 2020, då nybyggnationen av Linnéuniversitet står klart. Det kommer innebära en stor förändring av …
Merparten av alla person- och godstransporter drivs idag av fossilt bränsle. Även om många organisationer och företag vill minska sitt klimatavtryck …
Kombinerad mobilitet handlar om att kombinera olika färdsätt för att få människor att resa mer hållbart. Projektet Kombinerad Mobilitet i Blekinge …
Mellan Sundsvall och Storlien ligger vägsträckan Mittstråket. För att minska klimatpåverkan från persontransporter vill projektet Ladda i Mittstråket …
Projektet Lika bra med CELLER i implementering ska, bland annat genom att anordna ett årligt elbilsrally, fördubbla antalet elbilar i regionen. …
Logistik är ett prioriterat område i Östergötland och en viktig faktor för regionens utveckling som en miljöprofilerad region. Regionens aktörer …
Transportsektorn står för en stor andel av de utsläpp av växthusgaser och kväveoxider som sker i Sverige och utgör därmed en av de största …
Med en välutbyggd infrastruktur för laddning längs landsvägar och i tätort vill Stolpe in för Stad och Land Mellersta Norrland underlätta övergången …
Globalt har koldioxidutsläppen från vägtransporter ökat med över 60 procent från år 2000 till år 2015. Idag går cirka 85 procent av Sveriges …
Projektet vill genom bland annat minskade transporter och en ökad användning av fossilfria bränslen minska utsläppen av växthusgaser från …
Projektet BRT2020 - Genomförandeplan för Bus Rapid Transit i Örebro ska ta fram en genomförandeplan för ett så kallat ”Bus Rapid Transit” system. …
Projektet Biogas from biomethanation of syngas ska vidareutveckla en innovativ metod för att producera biogas av biomassa och avfall. Målet är att …
Projektet Bridging the Gap -för att nå ett nollutsläpp inom transportsystem i Jönköpings län ska minska koldioxidutsläppen, öka andelen förnybar …
Projektet CLOUD - Samarbete inom logistik och distribution ska testa ett nytt informations- och kommunikationstekniksystem (IKT) som ska skapa …
Projektet Färdigutveckling av konceptet Områdesvärdar är en förstudie som ska skapa förutsättningar för ett genomförandeprojekt där funktionen med …
I projektet Den koldioxidsnåla platsen ska Umeå kommun – tillsammans med universitet, näringsliv, myndigheter, föreningar och allmänhet – utveckla …
Inom transportsektorn är det bränsleförbrukningen som är den stora boven när det kommer till energianvändning och klimatpåverkan. Dessvärre är det …
Elbilar är en viktig del för att nå en fossiloberoende fordonsflotta 2030. För att nå regeringens mål måste det vara lätt att ladda bilarna. …
Den snabba tekniska utvecklingen kring flytande metan har gjort det lönsamt att använda metan som bränsle. Särskilt inom sjöfarten. …
I Fossilfria kommuner i Skåne arbetar tio kommuner tillsammans mot minskade utsläpp. Målet är att inom tre år blir fossilbränslefria vad gäller el, …
I Fossilfria kommuner i Skåne arbetar tio kommuner tillsammans mot minskade utsläpp. Målet är att inom tre år blir fossilbränslefria vad gäller el, …
Projektet Fossilfria och Effektiva Transporter i Östra Mellansverige ska bidra till att offentliga aktörer i Sörmland, Västmanland och Uppsala minskar …
Genom förstudien Fossilfria resor och transporter har ett viktigt energisamarbete etablerats mellan de fem regionerna i Östra Mellansverige. Ett …
Förstudieprojektet Fossilfrihet i regional tågtrafik ska belysa vilka möjligheter som finns i Jönköping och Kalmar län för att övergå till fossilfria …
Förstudien Förnybar vätgas i Kronobergs län vill undersöka möjligheterna till att utveckla och testa produktion av förnybar vätgas i länet. För att …
Förstudieprojektet Förnyelsebara drivmedel i Region JH ska undersöka strategiska, praktiska och ekonomiska förutsättningar för utbyggnad av …
Förstudie - Laddinfrastruktur i glesbygd syftar till att skapa en infrastruktur av laddstationer för elfordon i Norrbotten och Västerbotten. …
Sverige har som mål att vara ett av världens första fossilfria välfärdsländer, och som en del av det, vara utan nettoutsläpp av växthusgaser år 2045. …
Under 2017 inleddes diskussioner mellan NetPort Science Park, Trafikverket och regionala företrädare i Blekinge om att titta närmare på …
Förstudien kommer bestå av fördjupade nuläges- och behovsanalyser och ge förslag på olika utvecklingsområden att testa som pilotprojekt de närmaste …
Stålindustrin i Bergslagen genererar med sin verksamhet omfattande transportbehov. Industrin genomför transporter för bl.a. insatsvaror, …
Förstudien ska undersöka förutsättningar för att etablera ett stationsnät för busstrafik mellan de större centralorterna i Småland. …
Förstudieprojektet Förstudie biogas Mönsterås syftar till att utröna om förutsättningarna finns att bygga en lokal biogasanläggning genom en grundlig …
För att Sveriges klimatmål ska kunna uppfyllas behöver transportsektorns omställning till fossilfria drivmedel gå snabbare. EU-kommissionen har efter …
Förstudien ska skapa förutsättningar för ett genomförandeprojekt som stödjer transportföretag på Gotland. Projektet ska hjälpa dem att effektivisera …
Biogas är ett av de mest klimatnyttiga förnybara drivmedlen som finns att tillgå idag, och Sverige är världsledande vad gäller användning av biogas …
Fordonsflottan ser i stort sett likadan ut som för 20 år sedan och koldioxidutsläppen har inte minskat i någon större utsträckning. Därför utförs …
Det finns ett uttalat behov från kommunerna i Skåne att förankra införandet av en modell för samordnad varudistribution i skånska kommunkluster. Detta …
Det övergripande målet för projektet Förstudie: Hållbart resande är att biltrafiken i Östra Mellansverige ska ha minskat till förmån för resande med …
Förstudieprojektet HAR ska tackla utsläppsnivån kopplad till persontrafiken i Västerbotten genom kompetensförsörjning och samarbete som bidrar till …
Inrikes transporter står idag för cirka en tredjedel av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser och transportsystemet är starkt beroende av fossila …
Genom att hitta transportlösningar som minskar klimatpåverkan från Kalmar Läns mest välbesökta besöksmål vill förstudien Hållbara resmål i …
Förstudieprojektet Hållbara transporter Kalmar Växjö och Lnu ska fokusera på cykelfrämjande innovationer i det nya universitetsområdet i Kalmar och …
Projektet Regional strategi för omställning till hållbara transporter i Östergötland ska minska behovet av transporter i Östergötland genom att …
Värmlands län satsar på ett innovativt näringsliv, ökad tillgänglighet och minskade koldioxidutsläpp. Ett viktigt led i utvecklingen är hållbart …
Projektet Hållbart resande i Örebroregionen ska bidra till minskade koldioxiduppsläpp från arbetspendling i Örebroregionen. Detta genom att öka …
Förstudien Idéstudie för järnvägen i Tabergsådalen ska samla in material och bygga upp underlag för att hjälpa Jönköpings kommun i det arbetet. …
Elbilar är en viktig del för att nå en fossiloberoende fordonsflotta 2030. För att nå regeringens mål måste det vara lätt att ladda bilarna. …
Förstudien Kalmar C 2.0 vill hitta en helhetslösning för den samlade miljö- och klimatpåverkan. …
Mobilitet av människor och tjänster är en avgörande fråga för tillväxten. I arbetet med att stärka arbetsmarknadsregionen i sydöstra Sverige genomför …
Eskilstuna, Nyköping, Uppsala, Västerås och Örebro kommuner har beviljats 1,47 miljoner kronor i medel till projektet Knuffa resan rätt, ett projekt …
I Oskarshamn pågår just nu förstudien Kombinerade nyttor med kombiterminal som syftar till att utöka möjligheterna till godstransporter med tåg. …
Kommunal samordnad varudistribution (KoSaVa) i Sölvesborg, Karlshamn, Olofström och Bromölla ska minska klimatutsläppen och öka trafiksäkerheten men …
Antalet arbetsmarknadsregioner ska minska från fyra till två, och Kalmar län ska bli en fossilfri region. Därför genomförs förstudien Konceptlösningar …
Den svenska biogasmarknaden har de senaste decennierna utvecklats främst tack vare lokala och regionala initiativ. Med Kraftsamling biogas II satsar …
Förstudieprojektet Laddinfrastruktur Jämtland Härjedalen ska bidra till att skapa en väl utbyggd infrastruktur av laddstolpar för elfordon i Jämtlands …
Projektet ska utveckla en icke-publik laddinfrastruktur, det vill säga en möjlighet för privatpersoner att ladda sitt elfordon vid hemmet eller …
Introduktionen av elbilar och laddhybrider på svenska marknaden går trögt, inte minst i Norra Sverige. Den dominerande förklaringen till detta är att …
I Malmö står den tunga trafiken för en betydande del av buller och utsläpp; cirka 30 procent av koldioxidutsläppen och cirka 25 procent av …
Projektet Stolpe in för Stad och Land Övre Norrland är ett samverkansprojekt som beviljats medel för utbyggnaden av publik laddinfrastruktur för …
Enligt en kartläggning som gjorts finns de flesta laddstolpar i norra Sverige för närvarande i städer samt vid hotell, och ny infrastruktur planeras i …
Förstudieprojektet och genomförandeprojektet Stolpe in för Stad och Land Övre Norrland är ett samverkansprojekt som beviljats medel för utbyggnaden av …
Projektet Utveckling BioDriv Öst vill förbättra samverkan och kunskapsutbytet mellan offentliga aktörer, näringsliv och forskning inom området …
Projektet ska accelerera utvecklingen mot en fossiloberoende fordonsflotta och minskad klimatpåverkan från transportsektorn i Örebro län. …
Förstudieprojektet Åk tåg ska skapa en nulägesbild av inställningen till tågåkande bland resenärer i sydöstra Sverige, liksom hur attityder och …
För att nå målet om ett helt förnybart elsystem till år 2040 behöver vi främja små och medelstora företags investeringar i de energikällor som för oss …
Trots tydlig solenergipotential har Sverige bara en tiondel så många solcellsinstallationer per capita som Tyskland. Det vill projektet Solar Värmland …
Projektet Arctic Solar - Solel i norra Sverige vill öka små och medelstora företags investeringstakt i solel. Detta ska i sin tur leda till minskade …
Förstudien Behovsdriven innovationsplattform vill ge fler små och medelstora företag från regionen en möjlighet att presentera sina lösningsförslag …
För närvarande pågår ett stort omställningsarbete i Sverige mot ett fossilfritt samhälle. Solel är en av de komponenter som kan bidra till …
Förstudieprojektet Klimatkompetens i Värmland har som målsättning att ta fram en modell för att öka klimateffektivisering inom företag i värdekedjan …
Förstudie kooperativa energilösningar ska undersöka om fler andelsägda solcellsanläggningar kan byggas i Östra Mellansverige. En utbyggnad av …
I Norrbotten vilar en outnyttjad potential på över 50TWh förnybar energi och restenergi. Detta motsvarar elproduktion från 10-12 europeiska …
Projektet Resurseffektiv solel för offentliga byggnader och bostadssektorn i kallt klimat (SUNCOLD) ska ta fram riktlinjer och bästa praxis för solel …
Projektet Sol i Syd förenar kunskapsfrämjande aktiviteter med kartläggning av aktörer för att tillgängliggöra solenergi i Skåne och Blekinge. …
Projektet SolReg Halland ska främja en ökad produktion och användning av solenergi i Halland genom att på ett samlat sätt nyttja och exploatera den …
Projektet vill hitta lösningar på den miljöpåverkan som sker genom ny teknik. …
Det övergripande målet med förstudieprojektet Utnyttjande av industriell restvärme i Östra Mellansverige är att lägga grunden till ett eller flera …
I rulllistan nedanför kan du välja data att ladda ned till Excel för projekt som passar in på din sökning.