Tillväxtverket
Flera personer står runt ett bord

Aktuella stöd för livsmedelsaktörer

På den här sidan hittar du utlysningar och andra finansieringsmöjligheter för livsmedelsaktörer.

 • Sista ansökningsdag: Kontakta din region

  Affärsutvecklings­checkar


  Affärsutvecklingscheckar är Tillväxtverket finansiering till små företag som vill ta in extern kompetens för att utveckla företaget och stärka dess konkurrens­kraft.
 • Myndigheter, kommuner, regioner, föreningar, andra organisationer och företag kan söka stödet. Projekten ska utföras i samarbete mellan minst två aktörer. Som privatperson kan du inte söka stödet.Sista ansökningsdag: 10 oktober 2022

  Nya affärsmodeller genom samarbete


  Nu utlyser Jordbruksverket 8,7 miljoner kronor till samarbetsprojekt som ska testa nya affärsmodeller. Projektet ska bidra till att ta fram och testa nya affärsmodeller som på sikt kan stärka konkurrenskraften för primärproducenter inom jordbruk-, trädgård- och rennäringen.
 • Sista ansökningsdag: 20 oktober 2022

  Förberedelseprojekt inför internationell ansökan inom hälsa och mat


  Om du planerar att göra en ansökan i en internationell utlysning inom området hälsa eller inom matsystem och ser ett behov att stärka projektförslaget för att öka chanserna för finansiering kan du söka medel genom denna utlysning hos Vinnova.
 • Sista ansökningsdag: 20 november 2022

  Innovationscheckar för startups och scaleups


  Upp till 100 000 kronor kan sökas för att utvärdera en tidig innovationsidé med hjälp av extern expertkompetens. Det kan gälla affärsutveckling, immateriella rättigheter och innovationsinfrastruktur.

Många aktörer erbjuder stöd för utveckling och stärkande av livsmedelssektorn och här listar vi enbart några av de aktuella utlysningarna och finansieringsmöjligheterna. Om du inte hittar det du söker på denna sida finns det mer information om olika typer stöd hos bland annat: